Volledig scherm
De teRUGZAKken van Ateljee, in de Kringwinkel van Mariakerke © Nimmegeers

Kringwinkel ontwerpt de ‘teRUGZAK’, een coole boekentas

Kringwinkel Ateljee lanceert vlak voor het nieuwe schooljaar een eigen boekentas. De teRUGZAK heet die, en hij wordt gemaakt uit gerecycleerde materialen.

Kringwinkel Ateljee doet ook elk jaar mee an de ‘terug naar school-hype’. Ze verkopen toffe schoolspullen aan lage prijzen, met voordeelacties voor studenten. Dit jaar lanceren ze een nieuw product, een rugzak gemaakt uit spullen die niet meer verkoopbaar zijn. De teRUGZAK komt in het assortiment Gentmade. Dat is een eigen accesoirelijn van de Kringwinkel Ateljee, waarin ook al handtassen, brildozen, kussens, tablethoezen en veel meer zitten. Het is tevens een uniek tewerkstellngsproject. “De rug is afkomstig van een bestaande rugzak, en de voorkant is helemaal nieuw ontworpen met originele stoffen en structuren”, zegt Roos De Smet van Ateljee. “De teRUGZAKken worden gemaakt in ons eigen ateljee, en worden het hele jaar door verkocht, niet alleen nu.” Ateljee geeft trouwens de hele maand augustus 20% korting aan leerkrachten, zodat die hun klas kunnen inrichten en lesmateriaal kunnen kopen.

Volledig scherm
De teRUGZAKken worden in het eigen atelier gemaakt © Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.