Guy Reynebeau en Delphine Boël bij het officieuze park, dat haar naam kreeg.
Volledig scherm
Guy Reynebeau en Delphine Boël bij het officieuze park, dat haar naam kreeg. © photonews

Krijgt Delphine Boël nu ook een officieel park in Gent?

Nu Delphine Boël erkend is als dochter van koning Albert II kan ze misschien wel een park naar zich vernoemd krijgen. Boël heeft al een officieus park in Gent. Toenmalig schepen Guy Reynebeau pleit er nu voor om het park nu ook écht naar haar te vernoemen.

 1. Amelie (29) schenkt in tuin gevonden grafzerk van naamgenote aan stadsarchief, omdat Stad nakomelingen niet mag contacteren
  PREMIUM
  Gent

  Amelie (29) schenkt in tuin gevonden grafzerk van naamgenote aan stadsar­chief, omdat Stad nakomelin­gen niet mag contacte­ren

  Een grafzerk vinden in jouw achtertuin met jouw naam erop, het klinkt als een nachtmerrie, maar het overkwam Amelie De Bock (29) uit Gentbrugge. Ze had de steen het liefst aan nakomelingen van de overleden Amelie geschonken, maar de Stad mag geen contact opnemen met hen. Dus gaat de zerk naar het Gentse stadsarchief. Al is er volgens archivaris Paul Drossens nog hoop.
 2. Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Arabië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”
  PREMIUM
  Gent / Oostende

  Zeiler Anton (41) wordt “gegijzeld” in Saoedi-Ara­bië: “Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen”

  Bij een zeiltocht van Thailand naar de Bahama’s is Gentenaar Anton Depesseroey (41) zwaar in de problemen geraakt. Stormweer op de Rode Zee beschadigde zijn zeilschip en de kustwacht sleepte hem naar een haven in Saoedi-Arabië. Daar zit hij nu vast, ‘gegijzeld’ zegt hij zelf. “De autoriteiten eisen dat ik te allen tijde op mijn schip blijf, tot het gerepareerd is, maar dat kan nog maanden duren.”