Pepijn Boeraeve (31) is één van de activisten die de sociale woning in de Volkshaardstraat kraakt.
Volledig scherm
Pepijn Boeraeve (31) is één van de activisten die de sociale woning in de Volkshaardstraat kraakt. © Cedric Matthys

Krakers bezetten sociale woning die te koop staat: “We blijven tot eind dit jaar”

GentIn de Volkshaardstraat, vlak achter de Bourgoyen, wordt sinds vrijdag een sociale woning gekraakt. Enkele activisten klagen op die manier de verkoop van een dertigtal sociale woningen in de buurt aan. “De wooncrisis is zo ernstig dat elk beschikbaar huis ingezet moet worden”, klinkt het. 

  1. Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
    PREMIUM

    Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezin­gen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”

    “Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.
    Gent