Vanaf zaterdag kunnen de Gentse kotstudenten na een hoogrisicocontact zonder voorschrift naar het testcentrum op de site van het AZ Jan Palfijn.
Volledig scherm
Vanaf zaterdag kunnen de Gentse kotstudenten na een hoogrisicocontact zonder voorschrift naar het testcentrum op de site van het AZ Jan Palfijn. © Stad Gent

Kotstudenten mogen na contact met hoog risico zonder voorschrift naar testcentrum AZ Jan Palfijn

Gentse kotstudenten kunnen vanaf zaterdag in het testcentrum van de Stad Gent terecht na een hoogrisicocontact. Een voorschrift van huisdokter of studentenarts is niet nodig. Bovendien gaat de testcapaciteit in het centrum naar 230 per dag.

 1. Vermijd de Meulestedebrug: tot 30 minuten file op Wiedauwkaai en Muidebrug
  Gent

  Vermijd de Meulestede­brug: tot 30 minuten file op Wiedauw­kaai en Muidebrug

  Het verkeer gaat moeizaam in de omgeving van de Meulestedebrug. Afgelopen zaterdag voer een schipper tegen een brugdeel met aanzienlijke schade tot gevolg. De brug blijft deze week gesloten, maar dat kan mogelijks nog veel langer duren. Een ploeg ingenieurs van De Vlaamse Waterweg bekijkt deze week de schade, waarna er zal gecommuniceerd worden over de timing van de werken. Er wordt verwacht dat de afgesloten brug nog lange tijd files zal veroorzaken.
 2. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.