Pedro en Gaia van Bassin.
Volledig scherm
Pedro en Gaia van Bassin. © Jill Dhondt

Kok van De Appelier en brouwer van L’Arogante openden restaurant Bassin in Gentbrugge

Gaia Knockaert (30) en Pedro De Graeve (45) kennen het één en ander van lekker eten en drinken. Gaia roerde in de potten van De Appelier voor ze haar eigen restaurant opende, en Pedro is de trotse brouwer van het Gentse L’Arogante bier. Het koppel is gek op klassiekers en wereldse gerechten, en serveert daarom een combinatie van beiden in hun nieuwe restaurant Bassin.

 1. Mogelijk gewapende man ingerekend die zich verschanste in gebouw aan Koning Nobelplein in Gent: omgeving afgezet, speciale eenheden moesten geen geweld gebruiken.
  Gent

  Mogelijk gewapende man ingerekend die zich verschans­te in gebouw aan Koning Nobelplein in Gent: omgeving afgezet, speciale eenheden moesten geen geweld gebruiken.

  Aan het Koning Nobelplein in Gent is momenteel een grote politie-actie gaande. In één van de gebouwen heeft een man zich sinds ongeveer 11 uur verschanst. Hij zou een vuurwapen hebben en dreigt ermee agenten te beschieten indien ze te dichtbij komen. De speciale eenheden werden intussen opgeroepen, de omgeving is afgezet. De man werd intussen ingerekend.
 2. 
Ziekenhuizen moeten schakelen: sommige operaties worden uitgesteld, UZ opent derde cohorte-afdeling
  Gent

  Zieken­hui­zen moeten schakelen: sommige operaties worden uitgesteld, UZ opent derde cohorte-afdeling

  1.200 mensen hebben de voorbije 2 weken positief getest op corona, in Gent alleen. Net geen 15% van alle afgenomen tests is nu positief. We zitten op 381,9 besmette personen per 100.000 inwoners, gezien over de laatste week. Steeds meer onder hen komen in het ziekenhuis terecht, waar intussen 60% van de bedden op intensieve zorg wordt voorbehouden voor COVID-19-patiënten. Het UZ Gent stelt alle niet-dringende ingrepen uit en alle Gentse ziekenhuizen vragen de patiënten om indien mogelijk alleen te komen, zonder begeleider.