Volledig scherm
Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

Kleur bekennen

De centrumrechtse Gentenaars zijn de afgelopen week opgestaan met nieuwe inzichten. De grote groep blauw-gezinden die met hun stem Mathias De Clercq de burgemeesterssjerp hebben bezorgd en de socialisten voor het eerst sinds mensenheugenis van het voor- naar het achterplan hebben verwezen, krijgen daar een linkse regering met PS, Groen en Ecolo voor terug. Als het van onze burgemeester afhangt, worden we weldra bestuurd door een regering zonder N-VA en dus zonder meerderheid in Vlaanderen. Onze burgervader is tevreden genoeg met zijn eigen Gentse coalitie om dat project ook nationaal op de mensen los te laten. Ik hoop voor hem dat het een groot succes wordt, al doet de geschiedenis anders vermoeden. Die vorige paars-groene regering onder leiding van Mathias’ politieke vader Guy Verhofstadt liet het land achter met een financiële kater van jewelste, weet u nog? Dit keer zouden de blauwen er wegens niet genoeg stemmen bijlopen voor spek en bonen. Het beleid zou gevoerd worden door rood en groen en als ik die Waalse kopstukken zo bezig hoor, zijn ze niet van plan om ons Vlamingen veel cadeaus te doen. Stel je voor dat heel België bestuurd wordt zoals Gent! Dat we ons in één groot circulatieplan tussen verkeersknips voortbewegen. Dat we bijvoorbeeld Aalter niet meer in mogen met de wagen en van Gent naar zee moeten omrijden via Kortrijk. Dat alle oudere wagens aan de grens staan te roesten omdat België 1 grote Lage Emissie Zone is geworden. Dat over het hele land winkels en horecazaken moeten sluiten wegens onbereikbaar. NV-A , Vlaams Belang en PVDA zouden zelfs geen oppositie moeten voeren om de volgende verkiezingen met monsterscores te winnen. Ik vraag me af hoe de centrumrechtse Gentenaars bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gaan reageren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Sint maakt zijn entree aan de Krook

  De Sint maakt zijn entree aan de Krook

  Om 15.30u stipt was het zo ver. De boot van Sinterklaas meerde dan aan in Gent. De kaden aan de Krook stonden afgeladen vol met kleurrijk uitgedoste kinderen. Via Ter Platen en de Schelde langs de Muinkkaai kwam hij naar Gent. Ook voor de Sint was het even wennen. In het verleden kwam hij aan aan de stadshal of aan de Oude Dokken. Nu de hele omgeving rond de Krook mooi is aangelegd is het de ideale plek om de Sint te ontvangen. Hij kreeg voor de gelegenheid een troon binnen in de bib. Voor de kindjes maakte dat natuurlijk allemaal niet uit. Zij wilden vooral uit de mond van de Sint horen dat er dit jaar -alweer - geen stoute kindjes zijn.
 2. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: “Dit bekertapijt is een gemiste kans”

  GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: “Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

  het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van ‘t Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt, gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
 3. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

  Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

  Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.