Een kleine twintig betogers eisen inspraak in de verkoop van publieke Gentse gronden.
Volledig scherm
Een kleine twintig betogers eisen inspraak in de verkoop van publieke Gentse gronden. © Jill Dhondt

Kleine twintig betogers eist inspraak in verkoop publieke gronden, na verkoop Arsenaalsite

GentEen twintigtal betogers kwam zaterdag samen aan de Stadshal naar aanleiding van de verkoop van de Arsenaalsite. Ze eist dat gewone Gentenaars inspraak hebben bij de verkoop van dergelijke publieke gronden. Daarom hielden ze zelf een stemmingsronde rond het thema.

 1. Kamiel De Bruyne, de ‘ongekroonde koning van de flauwe grap’ hangt Vlaanderen vol met nutteloze bordjes: “Moet alles in het leven nut hebben dan?”
  PREMIUM

  Kamiel De Bruyne, de ‘ongekroon­de koning van de flauwe grap’ hangt Vlaanderen vol met nutteloze bordjes: “Moet alles in het leven nut hebben dan?”

  Kamiel De Bruyne heeft de kaap van de dertig nog niet gerond, maar harkte al een bijzonder palmares samen. De programmamaker groeide op in Lievegem en won een Emmy met kijkcijferkanon ‘Sorry Voor Alles’. Hij schrijft jeugdboeken die verkopen als zoete broodjes én is daarnaast voorzitter van ‘de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden’. Een flauwe grap die inmiddels stevig uit de hand liep.
 2. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeannine moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeannine moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

  “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeannine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.