Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

Kleine straatjes rond Muinkpark opnieuw decor voor “mooiste rommelmarkt van Gent”

GentIn de straatjes rond het Muinkpark vindt zaterdag opnieuw de “mooiste brocantemarkt van Gent” plaats. Tijdens het buurtfeest -één van de laatste van de zomer- treden in het park tal van artiesten op. “De hele buurt heeft hier enorm naar uitgekeken”, aldus voorzitter Eric De Wilde.

 1. Bewoners Poolse-Winglaan verzetten zich tegen gepland appartementsgebouw. “Zelfs de grondoppervlakte die ze aangeven, klopt niet”
  Gent

  Bewoners Pool­se-Winglaan verzetten zich tegen gepland apparte­ments­ge­bouw. “Zelfs de grondopper­vlak­te die ze aangeven, klopt niet”

  “Stop, dit willen we niet.” Duidelijker kan de boodschap van de bewoners van de Poolse-Winglaan niet zijn. De woonwijk achter Flanders Expo wil niet dat er een vijf verdiepingen hoog appartementsgebouw wordt gebouwd. “Het klopt niet met de stedelijke voorschriften rond verharding, en zelfs de grondoppervlakte die de ontwikkelaar aangeeft, kloppen niet.”
 2. Slager bedankt vrienden die zijn gehakt tot beste van Gent stemden: “Paar weken ervoor twijfelden we nog om door te gaan, en toen kwam dat krantenartikel”
  Gent

  Slager bedankt vrienden die zijn gehakt tot beste van Gent stemden: “Paar weken ervoor twijfelden we nog om door te gaan, en toen kwam dat krantenar­ti­kel”

  “Jullie hebben geen idee wat dit voor ons betekent.” Henk en Liesbet van slagerij Henk in Mariakerke stonden met tranen in hun ogen toen ze lazen dat een vriendengroep hun gehakt tot beste van Gent had gestemd. Om hen te bedanken, nodigden ze het zestal uit in de slagerij voor een rondleiding, een workshop ‘gehakt maken’ en een geschenk.