Cassis in de Lange Munt.
Volledig scherm
Cassis in de Lange Munt. © Jill Dhondt

Kledingwinkel Cassis in Lange Munt sluit de deuren: “We worden uit het pand gezet”

De kledingzaak Cassis in de Lange Munt sluit zaterdag de deuren. Hoewel de coronacrisis voor een uitdaging zorgt, is het niet de reden van de stopzetting. De eigenaar van het pand heeft het gebouw verkocht, waardoor de kledingverkopers eruit moeten.

De uitbaters weten al een half jaar dat Cassis in het centrum van Gent zal sluiten. “De eigenaar van het pand heeft het huis verkocht”, zegt één van de medewerkers. “We wilden zelf niet weg. De winkel werd nog geen jaar geleden vernieuwd.” Hoewel de verschillende vestigingen van Cassis en haar zusterbedrijf Paprika zware klappen kregen door de coronacrisis, is het virus dus niet de reden van de sluiting van dit filiaal.

De medewerkers van Cassis zullen geen ander pand innemen in het centrum van Gent. “We hebben nog een winkel dichtbij, in Oostakker, waar onze klanten naartoe kunnen. Paprika, een andere klerenwinkel in de Lange Munt, behoort ook tot onze groep.” 

Deze zaterdag is de laatste verkoopdag van Cassis in de Lange Munt. Op 2 juni overhandigen de verkopers de sleutel aan de eigenaar.

 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “We zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvelen om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”