Actie kinderopvang in Gent
Volledig scherm
Actie kinderopvang in Gent © Sofie Van Waeyenberghe

Kinderopvang komt op straat: "Elk kind is evenveel waard, waarom zijn er niet even veel middelen voorzien?”

GENTIn een tiental steden kwam op zondag de kinderopvang op straat. Een unicum: niet alleen de opvang van de stadsdiensten, maar ook zelfstandige crèches en buitenschoolse opvang waren aanwezig. In Gent kwam burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) de delegatie ontvangen, samen met schepen voor Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

  1. Sloop Bernadettewijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”
    PREMIUM
    Sint-Amandsberg

    Sloop Bernadette­wijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”

    De Bernadettewijk is ontruimd, de sloopvergunning is binnen, dus de dagen van de pittoreske tuinwijk in Sint-Amandsberg zijn geteld. De 190 woningen gaan binnenkort tegen de vlakte, al zal de sloop wel negen maanden in beslag nemen. Een 60-tal woningen in de wijk werd de voorbije periode gekraakt, een 50-tal daarvan zou nu nog bewoond zijn. “De krakers hebben nu 8 dagen de tijd om te vertrekken, anders worden ze uitgezet", klinkt het.