Kinderen voor één dag kelner, kok of barman tijdens Gent Smaakt: “Ik wil later zelf in een restaurant werken”
GentOp het Emile Braunplein is tijdens foodfestival Gent Smaakt een kinderrestaurant geopend. Jonge chefs tussen 9 en 14 jaar koken er gerechten van Gentse restaurants. En ook mama en papa hebben er wat aan. Zij mogen de benen onder tafel schuiven.
Eens restaurantje spelen, welk kind droomt er niet van? Tijdens Gent Smaakt verzamelden donderdag 25 kinderen in de keuken van het Novotel aan het Emile Braunplein. Onder begeleiding van de leerlingen van de Gentse Hotelschool stelden ze een menu samen voor hun ouders. De gerechten zijn gebaseerd op echte gerechten van Gentse restaurants: Gazpacho van Eat Love, vegetarische pasta bolognaise van Bocca of huisgemaakte aardbeienijs met infusie van aardbei door De IJsster. “Ik ben uitjes aan het snijden voor het hoofdgerecht”, zegt Camiel (8) trots. “Ik heb zelfs nog niet moeten huilen.”
(lees verder onder de foto)
In totaal schuiven tachtig gasten aan tafel. Ook de bediening wordt door de kinderen verzorgt. Een toffe ervaring, vindt Faye (10). Zij staat samen met haar zus Ella (8) in voor de bereiding van de spaghetti. “Ik wil later zelf kok worden”, zegt Faye. “Hier kan ik eens zien hoe het is om in de keuken te staan. En ik vind het wel leuk.”
(lees verder onder de foto)
Zelf een petit-chef in huis? Vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei zijn er nog enkele plaatsjes vrij. Inschrijven kan via deze link. Kinderen betalen 2 euro voor deze workshop. Hun gasten betalen 30 euro per volwassene en 20 euro voor kinderen tot 9 jaar. In het menu zit een mocktail, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en water aan tafel.
LEES OOK
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
GENT/MARIAKERKE
Mariakerke (opnieuw) buitenspeelkampioen
Ook na de covidpandemie blijven speelstraten populair: 123 buurten installeerden er eentje voor de zomer van 2022, dat is er één meer dan vorig jaar. Mariakerke spant de kroon met 14 straten waar de buren een veldje en speelruimte voorzien. -
PREMIUMGent
9 op de 10 nieuwe Gentse straten krijgen een vrouwennaam, maar het evenwicht is nog steeds ver zoek
Het thema vrouwenstraatnamen blijft actueel in Gent. Op de laatste gemeenteraad kregen opnieuw vier straten-in-aanleg de naam van een vrouw. De voorbije 3,5 jaar gebeurde dat al 41 keer. Toch blijft het evenwicht nog steeds ver zoek. Maar Gent bouwt gestaag verder aan een eerlijke verdeling. -
Gent
Wagen brandt uit op E40 richting Brussel: twee rijstroken versperd
Op de E40 richting Brussel is maandagavond een wagen in brand gevlogen ter hoogte van Merelbeke. De inzittenden konden zichzelf in veiligheid brengen. -
Waarom zoenen gezond is: ‘Bij een zoen gaan 1 miljard bacteriën van de ene naar de andere mond’
Vandaag is het Wereld Kusdag. Gezondheidsjournalist Tijn Elferink schreef het boek Kusje erop, de waarheid achter 70 gezondheidsmythes. Wat is er waar van: ‘zoen in het rond, dan word je gezond?’ -
Dit is wat bruidsparen dit jaar gemiddeld uitgeven aan hun huwelijk
Gemiddeld geven bruidsparen dit jaar ruim 16.000 euro uit aan hun huwelijk. Dat is 2000 euro meer dan voor corona. We hebben weer zin in een feestje, maar: trouwen is ook duurder geworden. Leveranciers worden steeds vaker gedwongen de gestegen kosten door te berekenen.
-
WhatsApp wil laten verbergen of je online bent
Een nieuwe functie in WhatsApp moet het mogelijk maken je online status te verbergen, zodat vrienden niet kunnen zien of je de app open hebt staan. -
PREMIUMGENT
Van rommelmarkten en kermissen tot Galliërs in actie: tips om het eerste weekend van de zomervakantie een succes te maken
Het is zomervakantie! 8 weken lang om je kroost te entertainen en/of zelf een streepje plezier mee te pikken. Om van het eerste weekend alvast eentje uit de boekjes te maken, zijn hier onze 6 tips voor het weekend van 1 tot en met 3 juli. -
PREMIUM
ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Freddy Francois, manusje-van-alles bij AA Gent: “Tijdens de match zit ik in de tribune, maar moet vaak in actie schieten. In zo’n groot stadion is altijd wel iets te doen”
Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant zes medewerkers in de verf die achter schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag laten we onderhoudsman Freddy Francois aan het woord.