In de pyjamawinkel van Woody staat beleving centraal.
Volledig scherm
In de pyjamawinkel van Woody staat beleving centraal. © Wannes Nimmegeers

Kinderen baas in eerste belevingswinkel van pyjamamerk Woody

In de Korte Dagsteeg heeft het Gentse pyjamamerk Woody vrijdag zijn eerste flagshipstore geopend. Beleving voor kinderen staat centraal in de gloednieuwe winkel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonderdoorgang Ekkergembrug: “Enkel nieuwe constructies worden gesubsidieerd”

    Geen Vlaams geld voor renovatie fietsonder­door­gang Ekkergem­brug: “Enkel nieuwe construc­ties worden gesubsidi­eerd”

    De Stad Gent krijgt geen Vlaamse subsidies voor de renovatie van de fietsonderdoorgang onder Ekkergembrug. Het bouwwerk mag dan wel dringend aan vervanging toe zijn, het Vlaamse Gewest komt enkel tussen bij nieuwe constructies. “De stad besliste daarom om 900.000 euro, de volledige kost, uit eigen zak te betalen”, zei schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) dinsdagavond op de gemeenteraadscommissie. “De onderdoorgang is één van de eerste die ooit werd aangelegd op de R40 in Gent, maar is niet meer van deze tijd. Als fietser draag je het best een helm grappen we soms, want het plafond is er erg laag. Dat probleem gaan we nu verhelpen.” De werken starten in februari. Naast het lage plafond wordt ook de haarspeldbocht op de Leiekaai rechtgetrokken.
  2. UGent zet 20 medewerkers in voor eigen contactopsporingsdienst

    UGent zet 20 medewer­kers in voor eigen contactop­spo­rings­dienst

    De UGent start een eigen contactopsporingsdienst voor de meer dan veertigduizend studenten en negenduizend medewerkers. Twintig personeelsleden zullen in kaart brengen wie bij met corona besmette personen in de buurt is geweest. Zo wil rector Rik Van de Walle een verdere uitbraak afremmen. “Ik had een beetje gehoopt dat de overheid hiervoor zou instaan, maar het heeft de universiteiten gevraagd zelf het nodige te doen.”