Kinderopvang in Gent.
Volledig scherm
Kinderopvang in Gent. © Wannes Nimmegeers

Kinderdagverblijven blijven langer open voor zorgverleners

De stad Gent houdt vier kinderdagverblijven open tot 21 uur voor kinderen van medisch personeel, zolang de crisis duurt.

De kinderdagverblijven ‘De Kleine Prins’, ‘Nieuwland’ en ‘Domino’ blijven een uur langer open dan normaal. ‘Kobe en Nanou’ gaat drie uur later dicht dan gewoonlijk. Met deze maatregel gaat de stad in op de vraag van zorgverlenende ouders die zware, onregelmatige shifts moeten draaien. “Zonder de nodige opvang kunnen ouders in een cruciale sector zoals de medische wereld niet met een gerust hart aan de slag”, zegt schepen van onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Chapeau voor de inzet van onze kinderbegeleiders.”

Ouders met opvangvragen kunnen terecht bij het Kinderopvangpunt Gent via kinderopvang.stad.gent

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.