Vanaf maandag start zaakvoerster Kim Oosterlinck met takeaway in eetcafee Elvire.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf maandag start zaakvoerster Kim Oosterlinck met takeaway in eetcafee Elvire. © Wannes Nimmegeers

Kim (35) opent eetcafé aan Zuidpark in pand met bewogen geschiedenis: “Ik zie vooral de voordelen. De buurt heeft nood aan een zaak als de onze”

GentOp de hoek van de Sint-Lievenspoortstraat en de Krevelstraat gaat maandag eetcafé Elvire open. Ook in deze coronatijden durft zaakvoerster Kim Oosterlinck (35) te ondernemen, al is dat niet de enige horde op haar pad. Eind juni kwam het pand in een slecht daglicht terecht nadat de vorige uitbater een klap had uitgedeeld aan een zomers geklede studente. Dat verleden mogen we volgens Kim vergeten. Zij kijkt volop naar de toekomst. “De buurt heeft nood aan een eetcafé als het onze”, zegt ze. “Kom gerust een pint drinken aan de toog.”

 1. Uitbater start inzamelactie om café Jan van Gent te redden: “Dankzij een milde rechter heb ik mijn huis kunnen houden, hopelijk verlies ik mijn zaak nu niet”
  PREMIUM
  Gent

  Uitbater start inzamelac­tie om café Jan van Gent te redden: “Dankzij een milde rechter heb ik mijn huis kunnen houden, hopelijk verlies ik mijn zaak nu niet”

  Tim Jansen (44), uitbater van Jan van Gent, heeft een inzamelactie op poten gezet om zijn geliefde café te redden. De steunmaatregelen van de overheid waren al van in het begin niet voldoende om de lopende kosten te blijven dekken, en toen begin februari de reserves ook nog eens op waren, besloot Jansen om een inzamelactie te starten. Zonder extra hulp van buitenaf haalt hij de heropening niet.
 2. Seppe (26) doet technogeschiedenis herleven met een podcastwandeling: “Gent is een voorbeeld geweest voor de rest van de wereld”
  Gent

  Seppe (26) doet technoge­schie­de­nis herleven met een podcastwan­de­ling: “Gent is een voorbeeld geweest voor de rest van de wereld”

  ‘9000 BPM: A Journey through Techno’ neemt je aan de hand van een stadswandeling, podcasts en mixen van vijf getalenteerde dj’s mee in de geschiedenis van de Gentse techno. Seppe Maesen (26), die geschiedenis studeerde en momenteel bij Live Nation aan de slag is, combineert zo zijn twee passies. “Met livestream van op de plek waar I Love Techno is ontstaan.”
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok