Kinderopvang De Rakkertjes in Meulestede. Vlnr: kinderbegeleider Lieselotte, teamcoach Veerle en kinderbegeleider Annelies.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderopvang De Rakkertjes in Meulestede. Vlnr: kinderbegeleider Lieselotte, teamcoach Veerle en kinderbegeleider Annelies. © Wannes Nimmegeers

“Kiezen tussen een luier verversen of troosten, dat wil je niet”: Kinderbegeleiders sluiten vrijdag de deuren en komen op straat

GENTHet rommelt in de crèches en buitenschoolse opvangen. Al jaren staat de sector onder druk: vacatures raken niet ingevuld en de werkdruk wordt steeds groter. Vrijdag sluiten veel crèches de deuren. “Ouder steunen ons in deze actie. Je wil je kind in de beste omstandigheden afgeven en dat kunnen we nu niet altijd garanderen”. 

  1. Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardige maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”
    GENT

    Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardi­ge maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”

    Met een lege maag kan je niet leren en niet elke brooddoos is even goed gevuld. Daarom heeft stad Gent momenteel een proefproject ‘Lekkers op school’ lopen, waarbij zowat 665 kinderen op school een ontbijt, tussendoortje of lunch krijgen. Wij kijken mee in de klas van juf Marlies van basisschool Het Klimrek, waar twintig kleuters chili con carne verorberen.