De stad is een speeltuin voor Nico.
Volledig scherm
De stad is een speeltuin voor Nico. © @nicovanhole

Ketnetheld en freerunner Nico Vanhole gebruikt Gent als parcours: “Het is mijn favoriete stad”

Nico Vanhole is een parkouratleet, wat erop neerkomt dat hij de stad als één grote oefenbaan ziet. Je hebt hem misschien al zien springen van de ene muur naar de andere, maar de kans is groter dat je hem al aan het werk zag in het televisieprogramma ‘Helden’ op Ketnet. Nico komt dan wel uit Leuven, maar Gent is naar eigen zeggen zijn favoriete plek om parkour te beoefenen.

  1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
    GENT

    Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

    “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”