Volledig scherm
De beer is een samenwerking tussen Enise (links) en het duo Serrano Schoonjans. © RV

Kerstcadeautje? “Kunstige beer met 5.000 Swarovski-kristallen voor 5.800 euro”

Nog op zoek naar een kerstgeschenk? Wat dacht u van een kunstige teddybeer bezet met 5.000 Swarovski-kristallen. De beer is een samenwerking tussen het Latemse kunstenaarduo Serrano Schoonjans en de Gentse juwelenontwerpster Enise Avci. Al komt zo veel kristal natuurlijk wel met een prijskaartje.

De beer staat sinds zaterdag tentoongesteld bij juwelier Edgy Statements in de Brabantdam. Maar liefst 100 uren had Enise Avci nodig om de ‘Mr. Blue Sky Companionbear’ zijn kristallen vestje te geven. “Ik heb al heel wat ervaring met edelstenen zetten omdat ik al mijn juwelen zelf ontwerp en samenstel, maar dit was toch compleet iets anders. Het was een echt monnikenwerk om met de hand nauwkeurig steentje per steentje op het kunstwerk aan te brengen. Ik gebruikte meestal een pincet maar voor de allerkleinste kristallen moest ik een naald gebruiken. Meerdere keren had ik het gevoel dat ik dubbel zag”, zegt Enise.

Hoeveel moet die beer kosten? Wel een aardige som: 5.800 euro met Swarovski-kristallen en 2.500 euro zonder. Het duo Serrano Schoonjans is dan ook niet van de minste. Ze verkochten een paar jaar geleden zelfs een kunstwerk aan de toenmalige Amerikaanse first lady Michelle Obama.  Als het toch wat te prijzig is, kan men ook gewoon de tentoonstelling ‘Art Meets Jewelry’ gratis bezoeken in de juwelierszaak.

Volledig scherm
De jas kreeg 5.000 Swarovski-kristallen aangemeten. © RV

http://www.serranoschoonjans.be/

https://www.edgystatements.com/

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement