Volledig scherm
Een eerste schets van het gebouw, gezien van op de snelweg © Ipes

KBC-toren krijgt er een klein broertje bij

In de oksel van de verkeerswisselaar in Sint-Denijs-Westrem komt een groot kantoren- en winkelcomplex. Een klein broertje van de KBC-toren zeg maar. De oude bedrijfsgebouwen van onder andere Huurland en Colora worden afgebroken.

Het openbaar onderzoek begon anderhalve week geleden. Het gaat om een lap grond ingesloten tussen de Kortrijksesteenweg en de arm van de verkeerswisselaar. Vandaag zijn grafisch bedrijf Esko, sojaproducent Alpro en de vestiging van zelfbedieningsrestaurant Colmar daar gevestigd. Die bedrijven blijven er. Alle andere gebouwen op het terrein worden gesloopt, goed voor meer dan 4.800 vierkante meter aan te slopen oppervlakte. De oude gebouwen van Colora, Huurland en enkele private woningen gaan tegen de vlakte.

“Welke bedrijven er zich precies zullen vestigen is nog niet bepaald”, zegt Stefan Sergeant van projectontwikkelaar Ipes. “Wel staat vast dat het gebouw een mix van kantoren, winkels en sportaccomodatie wordt. Die mix komt er op vraag van de stad om de site levendig te maken. We hebben in totaal 6 jaar gewerkt aan dit project.”

Het gebouw zal vier lagen met parkeerplaatsen hebben, twee ondergronds,en twee bovengronds (verdiepingen 2 en 3), goed voor 400 stuks. Op de eerste verdieping komt een grote showroom van keukens. Op verdieping 4 staat een trampolinepark ingepland met een cafetaria. Verdiepingen 4 tot en met 8 bestaan uit kantoren.

Volledig scherm
Het gebouw in detail. Winkels op het gelijkvloers, daarboven parkeerplaatsen, een trampolinepark en vier verdiepingen met kantoren © Ipes
Volledig scherm
Vroegere Huurland in Sint-Denijs-Westrem gaat tegen de vlakte © Nimmegeers

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 7 september. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hollandse kostuums

    Hollandse kostuums

    Ik vraag me af wanneer er een standbeeld wordt opgericht ter ere van de Gentse Ondernemer. Die houdt moeilijk maar kranig het hoofd boven water, geplaagd door een tot in het absurde veranderende mobiliteit, een drastische afname van parkeerplaatsen voor potentiële klanten en aanslepende wegenwerken. Tel daar de moordende concurrentie van de e-commerce en de waanzinnig hoge Belgische belastingen bij en je weet dat je een expert in survival moet zijn om hier te ondernemen. Moedig verenigen onze lokale neringdoeners zich op de Facebookpagina Gentse Fierheid, richten ze ondernemersplatformen op en investeren ze dagelijks in tijd en goederen om het de Gentse en bezoekende shopper naar de zin te maken. Je zou denken dat de Stad zelf, die daardoor astronomisch hoge parkeergelden en gemeentetaksen van toeristen opstrijkt, dat alles toejuicht. Niet dus. Eerder deze week poseerde schepen van protocol Mieke Van Hecke fier naast haar in het nieuw gestoken stadhuispersoneel. Die mensen hadden net een nieuw kostuum gekregen, op maat gemaakt en duurzaam. Dat zou leuk nieuws geweest zijn, ware het niet dat de Stad de kostuums aangekocht heeft in Nederland. “Dat es in de mensche ulder totte spiekele” zou mijn oma zeggen. “Zijn er dan geen Gentse bedrijven die kostuums leveren”, hoor ik u vragen. “Ja, een hele hoop”, antwoord ik u. Schepen Van Hecke zei dat ze niet anders kon omdat er wijzigingen in het personeelsbestand waren. Het stadhuispersoneel behoort volgens mij tot het stadspersoneel en dus worden wijzigingen in dat personeelsbestand doorgevoerd door het stadsbestuur, waar schepen Van Hecke deel van uitmaakt. Die uitleg is er dus eentje om er vanaf te zijn. Mocht ik een winkel hebben in Gent en de schepen komt binnen, ik zou haar voor haar boodschappen naar Nederland sturen.
  2. Robots Malem worden geveild

    Robots Malem worden geveild

    De laatste weekends van de tentoonstelling Malem Robotica gaan in. De voorbije maanden hebben kunstenaars zo’n 200 robots gecreëerd en in de wijk tentoon gesteld. Om voor wat centen te zorgen voor de volgende editie gaan de robots op 28 september onder de veilinghamer. Wie zijn oog heeft laten vallen op zo’n robot, kan nu al een bod doen via info@msap.be. Bieden op de kleinste robots start vanaf 5 euro. De eigenlijke veiling vindt volgend weekend plaats aan het Heldenplein 22.