Karel Sabbe.
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Sabbe. © Karel Sabbe

Karel zet nieuw wereldrecord neer door bergroute van tien dagen af te leggen in amper 37 uur: “Mocht de route minder interessant zijn, zou ik niet zo diep kunnen gaan”

Het is de derde keer dat Karel Sabbe (31) een wereldrecord neerzet. Dit keer bedwong hij een bergroute in de Italiaanse Dolomieten van 160 kilometer met 12.130 hoogtemeters in amper 37 uur en 15 minuten tijd. Een sterke prestatie als je weet dat het normaal 10 dagen duurt om het parcours te voet af te leggen. “Overdag is het goed verlopen, maar de nacht was minder aangenaam. De moeilijkheid van het parcours heeft me verrast, waardoor ik kostbare tijd heb verloren.”

  1. Gentenaars welkom in loopclub van minderjarige niet-begeleide vluchtelingen
    Gent

    Gentenaars welkom in loopclub van minderjari­ge niet-begeleide vluchtelin­gen

    De Gentse tak van Minor Ndako, een organisatie die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen begeleidt, heeft sinds kort een loopclub. De jongeren gingen al een paar keer op pad, maar gisteren waren voor het eerst ook ‘gewone’ Gentenaars welkom. “We willen de jongeren het gevoel geven dat ze behoren tot een echte sportclub, niet dat ze gewoon een groep vluchtelingen zijn die samen gaan lopen.”