De Arsenaalsite in Gentbrugge beslaat meer dan 15 voetbalvelden. Zulke lappen grond komen in Gent nog amper vrij.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arsenaalsite in Gentbrugge beslaat meer dan 15 voetbalvelden. Zulke lappen grond komen in Gent nog amper vrij. © NMBS

Kandidaat-koper biedt bijna twee keer de vraagprijs voor Arsenaalsite in Gentbrugge, PVDA bezorgd: “Hoe hoger er geboden wordt, hoe nadeliger”

GentDe Arsenaalsite in Gentbrugge zal voor minstens 56,5 miljoen euro van de hand gaan. Dat vernam onze redactie uit vertrouwelijke bron. De NMBS wil met de verkoop van haar oude werkplaats het ‘Gentse Tour & Taxis’ maken. Maar intussen klinkt er ook kritiek. “De koper zal willen dat zijn investering rendeert”, zegt Tom De Meester (PVDA). “De kans is dan ook groot dat er druk zal uitgeoefend worden op de stad om er een project met luxueuze appartementen toe te staan.”

  1. Mees (10) stierf bij explosie in tuin van ouders, nu eert voetbalclub hem met toernooi en 1.000 kraanvogels: “Winnen of verliezen maakt voor één keer niets uit”
    PREMIUM

    Mees (10) stierf bij explosie in tuin van ouders, nu eert voetbal­club hem met toernooi en 1.000 kraanvo­gels: “Winnen of verliezen maakt voor één keer niets uit”

    Vijf jaar nadat een gruwelijke speling van het lot Mees De Beule, toen net 10 jaar oud, het leven kostte, keerden zijn ouders terug naar SKV Oostakker, de club waar hun overleden zoon zo graag voetbalde. Half Oostakker was op de been om het guitige kereltje te herdenken, met 1.000 kraanvogels en een voetbaltornooi. De jongen, die het leven liet toen hij na een ontploffing in de tuin van zijn ouders onder een muur terechtkwam, is duidelijk nog niet vergeten.
    Gent