Volledig scherm
PREMIUM
De sloppenwoning aan Dampoort. © Wannes Nimmegeers

‘Kamp’ aan de Dampoort moet verdwijnen, ook al is het niet zeker dat het bewoond is

Het lijkt erop dat er een nieuw ‘kamp’ ontstaat aan Dok Noord, vlakbij de Dampoortrotonde. Daar staan een hut en een tentje in de berm tussen de baan en het water, met allerlei rommel erbij. “We hebben nog nooit bewoners aangetroffen, maar hebben toch voor de zekerheid een brief laten aanplakken dat het kamp eind deze maand ontruimd moet zijn.”

Gent en kampen, het blijft een probleem. Momenteel staat aan Dok Noord, tussen de Dampoortrotonde en het Stapelplein, een hut in de berm tussen het water en de baan. Het hutje is een samenraapsel van houten planken, dekens en rommel. Er staat een fiets, en binnen staat een geïmproviseerd bed, een plank die dienst doet als tafeltje, wat keukengerief en een emmer met afval, zoals lege blikjes. Vlakbij staat nog een tentje, en iets verderop ligt een hoop afval, met nog een fiets. (Lees verder onder de foto)

  1. Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Het Van Eyck-jaar wordt duidelijk veel meer dan enkel kunstwerken bekijken. Ook heel wat bekende Gentse voedingszaken laten zich door het Lam Gods inspireren. Van roomijs tot droge worst, alles krijgt een middeleeuwse toets. Zopas werd ook de brochure ‘Smakeleyck’ uitgebracht met moderne gerechten op basis van middeleeuwse ingrediënten. “We hopen dat die brochure de Gentse horecazaken zal aanzetten om hun eigen ding te doen met het Van Eyck-jaar”, aldus schepen van middenstand Sofie Bracke (Open VLD).