Kabir Zalaki brengt zijn bone broth naar AZ Sint-Lucas.
Volledig scherm
Kabir Zalaki brengt zijn bone broth naar AZ Sint-Lucas. © Wannes Nimmegeers

Kabir (32) bereidt heilzame bouillon voor verplegers AZ Sint-Lucas

Van pizzazaken tot sterrenrestaurants. Wie de afgelopen week de helden van de zorg een hart onder de riem wou steken, moest bijna aanschuiven. Maar ook nu houden de hartverwarmende acties niet op. Zo schonk Gentenaar Kabir Zalaki (32) 150 porties bone broth aan AZ Sint-Lucas. 

“In deze moeilijke tijden moeten verplegers stevig op hun benen staan.” Kabir Zalaki (32) zit vol energie als we hem maandagochtend spreken. De Gentenaar, met Perzische roots, opende eind vorig jaar zijn zaak Yoroi op de Brusselsesteenweg. Hier verkoopt hij tropische planten en bone broth. Deze drank ziet eruit als bouillon en wint in de Verenigde Staten sterk aan populariteit. Kabir schonk 150 porties aan het Gentse AZ Sint-Lucas. 

Dagelijkse portie

“De broth is gemaakt van runderbeenderen, vlees en groenten", legt hij uit. “Ik zet de soep op het vuur en laat ze 48 uur lang zachtjes pruttelen. Zo komen alle voedingsstoffen uit de botten en het merg vrij. Ik voeg er enkele kruiden als kaneel, anijs en kruidnagel aan toe. Daarna zeef ik de soep en houd ik een supergezonde bouillon over. Wie er dagelijks een portie van drinkt, versterkt onder meer zijn huid en gewrichten.” (lees verder onder de foto)

Kabir Zalaki legt uit waar zijn bone broth allemaal goed voor is.
Volledig scherm
Kabir Zalaki legt uit waar zijn bone broth allemaal goed voor is. © Wannes Nimmegeers

Levensmotto

Door de coronacrisis moest Kabir zijn zaak noodgedwongen sluiten. Ook voor hem is het een moeilijke periode, maar hij blijft het positieve zien: “Zoek niet naar geluk, maar zoek naar een levensstijl waar je gelukkig van wordt. Dat is mijn levensmotto. Veel mensen hebben nu tijd om dicht bij hun gezin te zijn of na te denken over de toekomst. Geniet hiervan en denk aan mensen die nu de maatschappij draaiende houden. Mensen als het personeel van AZ Sint-Lucas verdienen nu onze aandacht.”

 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.