De Ghelamco Arena van KAA Gent krijgt 2.000 zonnepanelen
Volledig scherm
De Ghelamco Arena van KAA Gent krijgt 2.000 zonnepanelen © Wannes Nimmegeers

KAA Gent plaatst 2.000 zonnepanelen op dak van Ghelamco Arena. “Geplaatst door vluchtelingen, jaarlijkse besparing van 250 ton CO2”

GentGent wil tegen 2050 een klimaatneutrale stad zijn, en daar zullen ook de Buffalo’s aan meewerken. Binnenkort zullen er 2.000 zonnepanelen bovenop de Ghelamco Arena prijken, waarbij in een eerste fase 1.100 stuks op de zuidelijke flanken van de luifel worden geplaatst.

  1. Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”
    Gent

    Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”

    Voor de Gentse studenten zitten de examens erop, maar ook Luc ‘Pottie’ D’haens (75) en Rita Van Rijsselberghe (72) hebben hun donderdagnacht hun laatste beproeving doorstaan. Na 45 jaar achter de tapkraan gaan de oudste cafébazen van de Overpoort dan toch met pensioen. Heel wat studenten en oud-studenten kwamen nog afscheid van hen nemen in ‘hun’ Salamander.