De Ghelamco Arena van KAA Gent krijgt 2.000 zonnepanelen
Volledig scherm
De Ghelamco Arena van KAA Gent krijgt 2.000 zonnepanelen © Wannes Nimmegeers

KAA Gent plaatst 2.000 zonnepanelen op dak van Ghelamco Arena. “Geplaatst door vluchtelingen, jaarlijkse besparing van 250 ton CO2”

GentGent wil tegen 2050 een klimaatneutrale stad zijn, en daar zullen ook de Buffalo’s aan meewerken. Binnenkort zullen er 2.000 zonnepanelen bovenop de Ghelamco Arena prijken, waarbij in een eerste fase 1.100 stuks op de zuidelijke flanken van de luifel worden geplaatst.

 1. REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”
  PREMIUM
  Gent

  REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”

  De ramen aan het Glazen Straatje worden opgepoetst, het beddengoed in de rendez-voushotels wordt strak getrokken. Vanaf 9 juni mogen ook de sekswerkers opnieuw aan het werk, voor het eerst mét toestemming van de regering. “Die erkenning, om dat plan van de minister eindelijk in de krant te zien staan, deed ongelooflijk veel deugd”, zegt Veronique (52), een vrouw met 20 jaar ervaring. “Corona was lastig, want lang niet iedereen kon terugvallen op de sociale zekerheid”, beaamt Laura (25). Sekswerkers herademen in Gent, een blik achter het glas.
 1. Examen havo bedrijfseconomie: 'Meer rekenen dan theorie'
  Play

  Examen havo bedrijfs­eco­no­mie: 'Meer rekenen dan theorie'

 2. Gewonde bij schietpartij in Oost-Souburg, 3 aanhoudingen
  Play

  Gewonde bij schietpar­tij in Oost-Sou­burg, 3 aanhoudin­gen