Volledig scherm
In mei wonnen de KAA Gent Ladies de bekerfinale tegen Standard, nu spelen ze de halve finale tegen dezelfde ploeg. © VDS

KAA Gent Ladies weer op weg naar de beker, zondag halve finale

Nu de Buffalo-mannenploeg weer volop potten breekt in de Ghelamco Arena en meedraait aan de top van de competitie, is de aandacht voor de vrouwenploeg verzwakt. Nochtans zijn de Ladies opnieuw op dreef. Zondag spelen ze de halve finale van de Beker van België, en ze hopen op veel steun van het publiek.

De KAA Gent Ladies pakten vorig seizoen de Beker van België. Dat deden ze twee jaar voordien ook al eens. Maar vooral vorig jaar viel hun prestatie extra in het oog, omdat de mannelijke Buffalo’s toen de bekerfinale verloren hadden. ‘De Ladies tonen de mannen hoe het moet’, klonk het toen.

Diezelfde Ladies zijn dus opnieuw op weg naar de Bekerfinale. Nu zondag om 14 uur spelen ze de halve finale, alweer tegen Standard, in Oostakker. Zaterdagavond spelen de mannen thuis tegen Genk, maar tegen zondagmiddag kunnen de schor geschreeuwde stemmen wel hersteld raken. En dus hopen de Ladies ook op een grote schare fans. Want supporters als 12de man, dat schijnt dus echt te helpen.

Allemaal naar Oostakker dus, want de wedstrijd wordt gespeeld op het Oefencomplex van KAA Gent, in de Eikstraat 85A. Tickets kosten 8 euro, en kan je hier bestellen. Breng toeters en bellen mee en schreeuw onze dames naar de finale.