Geert Stadeus in 2019, bij de voorstelling van zijn boek 'Het hoe en waarom van de Antwerpenaar'.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Stadeus in 2019, bij de voorstelling van zijn boek 'Het hoe en waarom van de Antwerpenaar'. © Klaas De Scheirder

Journalist, schrijver en ‘humorleverancier’ Geert Stadeus (57) overleden na fietsongeval: “Je was alles wat je van een vriend kon verwachten, en meer”

GentGeert Stadeus (57), een Gents schrijver, is overleden na een fietsongeval. Hij was jarenlang hoofdredacteur van Snoecks, het bekende jaarboek met een gelijknamige scheurkalender, en schreef voor verschillende media waaronder Het Laatste Nieuws. De scherpe, grappige pen van Stadeus was bijzonder geliefd, zoals toen hij in 2020 met Stijn Van der Stockt een aanzet voor de Vlaamse Canon schreef. 

 1. Dampoortbuurt klaagt over scheuren in woningen na wegenwerken: niet duidelijk of verzekering tussenkomt
  PREMIUM
  Gent

  Dampoort­buurt klaagt over scheuren in woningen na wegenwer­ken: niet duidelijk of verzeke­ring tussenkomt

  In de wijk rond de Spitaalpoortstraat aan de Dampoortrotonde kampen verschillende bewoners met scheuren in hun huizen. Naar eigen zeggen liggen werken in de straat aan basis, maar dat blijkt moeilijk hard te maken. “Waarom laten we niet altijd plaatsbeschrijvingen opmaken voorafgaand aan wegenwerken”, vraagt Gents gemeenteraadslid Sven Taeldeman (Vooruit) zich af.
 2. Bekende juwelier Foulon stopt door concurrentie van het internet: “Mensen kijken alleen nog maar naar de uurwerken in mijn etalage”
  Gent

  Bekende juwelier Foulon stopt door concurren­tie van het internet: “Mensen kijken alleen nog maar naar de uurwerken in mijn etalage”

  Einde van een tijdperk. De op één na langst aanwezige handelaar van de Langemunt geeft er de brui aan. In oktober trekt Johan Foulon de deur van zijn juwelierszaak definitief achter zich dicht. De moordende concurrentie van het internet ondergraaft zijn motivatie. “Mensen kopen een ketting online en komen hier vragen of het echt goud is.”