Volledig scherm
Illustratiebeeld ; de vijver in het Citadelpark. © Wannes Nimmegeers

Jongeman onderkoeld na duik in vijver Citadelpark

Een jongeman van 29 raakte vrijdagavond omstreeks 19 uur onderkoeld na een duik in de vijver van het Citadelpark in Gent. 

De man uit Ronse was na een afspraak in Gent op weg naar het station toen hij de vijverplanten verkeerdelijk voor gras aanzag. Hij stapte pardoes in het ijskoude water en ging kopje onder. Drijfnat en onderkoeld zocht hij hulp in de naburige lerarenopleiding van de HoGent in de Karel Lodewijk Ledeganckstraat waar de conciërge de man in de gangen aantrof. De huisbewaarder belde de hulpdiensten die de onderkoelde man naar het ziekenhuis brachten. Daar kon hij bekomen van zijn duik in het water.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: ‘Dit bekertapijt is een gemiste kans”

    GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: ‘Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

    het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van het Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
  2. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

    Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

    Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.