Beeld ter illustratie. De rechter sprak de internering uit omdat de jongeman niet kan instaan voor zichzelf.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De rechter sprak de internering uit omdat de jongeman niet kan instaan voor zichzelf. © Wannes Nimmegeers

Jongeman (22) die moeder en zus afsloeg in dronken bui wordt geïnterneerd

De rechtbank heeft besloten om een jonge Gentenaar te interneren nadat hij in een dronken bui zijn moeder en zijn zus klappen gaf. Het is niet de eerste keer dat de jongeman zich schuldig maakt aan dergelijke feiten.

 1. Twee jongeren opgepakt na incident met buschauffeur aan station Gent-Sint-Pieters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”
  Gent

  Twee jongeren opgepakt na incident met buschauf­feur aan station Gent-Sint-Pie­ters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”

  Twee jongeren uit Brussel zijn deze middag bestuurlijk opgepakt door de politie na een dispuut met een chauffeur van De Lijn aan het station van Gent-Sint-Pieters. De chauffeur reed er over de voet van één van de jongeren waarop tumult ontstond. “De chauffeur heeft in paniek gereageerd", zegt de werkgever van de groep. De groep van 20 jongeren was op weg naar een event van de cateraar om er te werken.
 2. Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorteplaats van het textiel”
  Gent

  Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorte­plaats van het textiel”

  In Parijs, Milaan, Londen en New York organiseren ze al jaren modeweken, maar in Gent werd dit weekend een Belgian Fashion Week georganiseerd. Ontwerpers uit de hele wereld konden er hun collectie voorstellen aan een modebewust publiek. Opvallend: Oekraïense en Russische modellen defileerden er zij aan zij. Of hoe mode een politiek statement kan zijn.