Volledig scherm
De initiatiefnemers in het restaurant van Villa Anamma. © Gianni Barbieux

Jonge vzw wil cultureel centrum uitbouwen in Sint-Amandsberg en opent alvast restaurant

De jonge bende van vzw Anamma – die van Copacobana Festival en Dansen in ’t Park – heeft zijn schouders onder een nieuw project gezet. Ze willen het oude kasteel Carelshof aan het Westveld in Sint-Amandsberg restaureren en omvormen tot een culturele hotspot. In het deeltje dat ze al klaar hebben, zit nu een restaurant.

Kasteel Carelshof was vroeger een feestzaal met enige naamsbekendheid. Sinds twee jaar is het gebouw in handen van vzw Anamma nadat het een jaar had leeggestaan. Vzw Anamma is eigenlijk een jonge bende die ooit startte met het Copacobana Festival dat afgelopen zomer al aan de tiende editie toe was. Ooit was er Copa Café in de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg, maar omdat dat een woonbuurt is, moesten ze daar weg. Ook Dansen in ’t Park is een initiatief van dezelfde vzw. En nu is er dus ook Villa Anamma.

“De bedoeling is om van het kasteel, dat we omgedoopt hebben naar Villa Anamma, een culturele hotspot te maken”, zegt Robbe Decuypere van vzw Anamma. “We willen concerten, tentoonstellingen, noem maar op, organiseren. Omdat we een vzw zijn, beschikken we niet over grote budgetten en doen we alles zelf. Dat betekent dat het wel even zal duren voor het volledige kasteel klaar is. Het werd gebouwd in de 18de eeuw, en kan dus wel wat opsmukwerk gebruiken. We hebben nu ongeveer een tiende in orde gezet. En in dat stukje hebben we een restaurant ondergebracht. We zijn met het culinaire gestart, omdat we daar veel mensen bijeen kunnen brengen en we zo naamsbekendheid kunnen verwerven.”

Delen

Momenteel kan je dus al in Villa Anamma terecht voor lekker eten in een gemoedelijke sfeer. “We serveren ontbijt, lunch en diner”, zegt Robbe. “Het eten dat ’s avonds geserveerd wordt, is om te delen, en het menu varieert mee met de seizoenen. Zo kan je wekelijks wel een nieuw gerechtje verwachten op de kaart.” 

“We kiezen heel bewust voor het sharingconcept, zodat je zonder je helemaal vol te proppen toch kan proeven van verschillende smaken en gerechtjes” zegt Lisa, chef van Villa Anamma. “Ontbijten kan op zaterdag¬ en zondagochtend en voor de lunch kan je hier terecht van woensdag tot vrijdag.”

Behalve eten kan je er ook al vergaderingen, workshops of seminaries organiseren. “Wij benoemen de setting als ‘jungle chique’, het is dan ook een geheel eigen ontwerp”, klinkt het. “En er zijn heel wat troeven. Er is een ruime parkeerplaats en in de grote tuin kunnen kinderen spelen. In de zomer kan je er ook cocktails drinken. Momenteel hebben we al een verwarmd, overdekt terras, zodat je op mooie winterdagen kan genieten van de buitenlucht. Vanaf februari organiseren we maandelijks caféconcertjes. Het uiteindelijke doel is om een plek te creëren voor allerlei culturele activiteiten, zoals exposities van kunstenaars, repetities, theater, workshops, en veel meer. We creëren uiteraard ook ruimte voor onze eigen werking en de buurt.”

Villa Anamma is te vinden in Gustaaf Carelshof 35. Een tafeltje reserveren in het restaurant kan via info@villa-anamma.be of 0460/947172.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement