ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Jonge pedofiel krijgt veeg uit de pan van rechter: “Achter elke foto of filmpje zit een verwoest leven”

GentEen twintiger uit Gent moest zich woensdagmorgen verantwoorden voor het bezit en het verspreiden van kinderporno. De man erkent dat hij zwaar in de fout ging en wil aan zijn problematiek werken. 

 1. MIJN STAD. Ivan Saerens (50) brengt tijdens Gentse Feesten Sint-Baafs aan het dansen: “Ik droom echt van een mini Central Park aan de zuid”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Ivan Saerens (50) brengt tijdens Gentse Feesten Sint-Baafs aan het dansen: “Ik droom echt van een mini Central Park aan de zuid”

  Ivan Saerens (50) regelt net nog wat leveringen in ‘De Abt Van Orval’ wanneer we hem ontmoeten. Zijn restaurant, maar vooral ook een historisch gebouw én tijdens de zomer het commandocentrum van de Gentse Feesten aan Sint-Baafs. Hij heeft 21 edities op de teller staan. Vandaag leidt hij ons rond door ‘zijn’ Gent en toont hij ons zijn favoriete plekjes, maar vertelt hij in één adem ook wat er volgens hem beter kan in de stad.
  Gent
 2. REPO. Aan tafel in Café Prostaat, waar mannen de taboes laten varen: “Ik vertelde mijn moeder het nieuws pas na mijn operatie. Vroeger kon ik het niet”
  PREMIUM

  REPO. Aan tafel in Café Prostaat, waar mannen de taboes laten varen: “Ik vertelde mijn moeder het nieuws pas na mijn operatie. Vroeger kon ik het niet”

  “De alarmbellen gingen af en toch wachtte ik om me te laten testen. Uit schroom.” Jaarlijks overlijden 1.500 Belgen aan prostaatkanker, drie keer zo veel als in het verkeer. Toch rust op de ziekte nog een huizenhoog taboe, weet ex-kinesist Philip Gadeyne (64). Gemoedelijk - met een pintje in de hand - brengt hij sinds kort elke maand patiënten rond de tafel in Café Damberd op de Gentse Korenmarkt. Wij dronken er eentje mee en bogen het hoofd voor zoveel stille moed.
  Gent