Catalina Capatina en Tibbe Verschaffel van Wondr en Johan Witters van Kras vzw.
Volledig scherm
Catalina Capatina en Tibbe Verschaffel van Wondr en Johan Witters van Kras vzw. © Jill Dhondt

Jonge ondernemer geeft meer dan 1.600 shampoobars ter waarde van 15.000 euro aan Gentse armoede-organisaties

GentTibbe Verschaffel (26) is pas een jaar geleden gestart met ecologische shampoos te verkopen, maar laat nu al zijn goed hart zien. De jonge ondernemer doneert namelijk meer dan 1.600 shampoobars ter waarde van 15.000 euro aan verschillende Gentse armoede-organisaties waar badkamerproducten felbegeerd zijn.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Hef het glas in een verborgen parel of klink in de schaduw van het Gravensteen: dit zijn de vijf leukste wijnbars van Gent
  PREMIUM

  Hef het glas in een verborgen parel of klink in de schaduw van het Graven­steen: dit zijn de vijf leukste wijnbars van Gent

  Gent, stad van cuberdons en Tierenteynmosterd, maar ook de plek waar wijnliefhebbers aan hun trekken komen. Verspreid over de binnenstad vind je verschillende bars waar je een lekker glaasje kan drinken, zonder je broek te scheuren. Stuk voor stuk plekken voor de kenners, maar evengoed voor de amateur-liefhebber. Wij deden uitgebreid onderzoek — alles voor onze lezer — en lijsten enkele favorieten op.
  Gent