Een jonge dealer en zijn taxichauffeur stonden woensdag terecht.
Volledig scherm
Een jonge dealer en zijn taxichauffeur stonden woensdag terecht. © DVEG

Jonge Nederlandse drugdealer (22) betrapt met 12 kilogram cocaïne en heroïne: “Hij praatte zijn mond voorbij op de dashcam”

GentEen Nederlandse jongeman (22) riskeert een celstraf van vier jaar voor zijn betrokkenheid bij drughandel. Ondanks zijn jonge leeftijd werd hij vertrouwd met grote hoeveelheden cocaïne en heroïne, tot hij in maart van dit jaar tegen de lamp liep. Op het moment van zijn arrestatie had hij drugs bij met een straatwaarde van 600.000 euro.

 1. Blaarmeersen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatiedomein en voor alternatieve maatregelen: “IJzeren constructie is onzinnig”
  PREMIUM
  Gent

  Blaarmeer­sen Hekkenvrij pleit opnieuw voor een open recreatie­do­mein en voor alternatie­ve maatrege­len: “IJzeren construc­tie is onzinnig”

  “Nu een dure ijzeren constructie plaatsen op de Blaarmeersen, zonder draagvlak of aantoonbaar bewijs dat zo’n investering ook iets oplevert, is onzinnig.” Dat is de ijskoude conclusie van het rapport van de actiegroep Blaarmeersen Hekkenvrij. Bovendien voeren ze aan dat de bevraging die de stad uitvoerde, niet eerlijk is. “Enkel mensen binnen de hekken werden bevraagd, wie er niet durfde of wilde komen kreeg dus geen stem.”
 2. Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwater: “Met vier kinderen en een paar aquariums meer dan welkom”
  Mendonk

  Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwa­ter: “Met vier kinderen en een paar aquariums meer dan welkom”

  Al maanden klagen de bewoners van Mendonk over vuil leidingwater. En dat is niet een beetje vuil, het is gewoon bruin. Farys voerde allerlei manoeuvres uit om het euvel te verhelpen, zonder succes. Dus wordt er nu drinkwater in plastic flessen verdeeld, tot de leidingen opnieuw zijn aangelegd. “De normen voor drinkwater zijn niet overschreden, maar we snappen ook wel dat mensen dit leidingwater niet willen gebruiken.”
 3. Medewerkers Gents Zorgcentrum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtoffers zijn minderjarig”
  PREMIUM
  Gent

  Medewer­kers Gents Zorgcen­trum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtof­fers zijn minderja­rig”

  Zowat honderd zedeninspecteurs en forensisch verpleegkundigen verbonden aan het Oost-Vlaamse Zorgcentrum na Seksueel Geweld, verzamelden dinsdagmorgen in de kazerne van de federale politie in de Groendreef om ervaringen uit wisselen. “Het is een zware job, maar je haalt er wel veel voldoening uit zo lang je die verhalen niet meeneemt naar huis.”
 4. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”