De escape room van de politiezone RIHO is een houten constructie die in twee uur tijd opgebouwd wordt en telkens zowat een week lang gebruikt zal worden in de scholen die er om vragen.
Volledig scherm
De escape room van de politiezone RIHO is een houten constructie die in twee uur tijd opgebouwd wordt en telkens zowat een week lang gebruikt zal worden in de scholen die er om vragen. © Hans Verbeke

Jonge Gentenaar ontwerpt online escape room om de quarantaine door te komen

Omdat hij sociaal contact miste, begon een jonge Gentenaar met het organiseren van online escaperooms. Via videochat schetst hij een kader voor de deelnemers, waarin zij kunnen zoeken naar aanwijzingen.

“Momenteel ben ik een student met veel tijd”, zegt de Gentenaar die liever anoniem blijft. “Omdat ik sociaal contact miste, en weinig leuke spelen vond online, ben ik op het idee gekomen om een online escape room op poten te zetten.” De jonge creatieveling bokste geen virtuele kamer ineen, maar wel een verstelspel waarin deelnemers puzzels kunnen oplossen. “Ik beschrijf hoe de kamer eruitziet, en zij kunnen aangeven wat ze daarin doen, zoals ‘ik woel door de aarde van de kamerplant’ of ‘ik doorzoek de papiermand’. Ik vertel hen dan wat ze vinden, of net niet.”

Per spel kunnen er twee tot drie spelers deelnemen. “Zij hoeven niet samen te wonen, ze kunnen evengoed vanuit een ander huis meedoen. Wel spelen ze een uur lang als één team.” De student heeft intussen met 15 groepen gespeeld, twee ploegjes per avond. “Ik vraag daar niets voor, dat is gewoon voor het plezier.”

  1. Sandra met haar tien kinderen in quarantaine: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra met haar tien kinderen in quarantai­ne: “De meesten vragen of ik nog niet zot geworden ben. Maar ik mag absoluut niet klagen”

    Sandra Couck (41) brengt de lockdown door met haar tien kinderen, in hun knusse huis in Mariakerke. De leeftijden van de kinderen lopen van 3 tot 19 jaar, sommigen zijn dus zelfstandig en anderen hebben nog wat meer aandacht nodig. Omdat ze met zoveel zijn, houden de kinderen elkaar wel bezig, maar boodschappen voorzien en de televisie delen kan wel een uitdaging vormen. “We zitten een paar weken samen op een kleine oppervlakte, maar we maken er het beste van”, zegt Sandra gelaten.