Johan Van Hoorde stopt met toneel spelen, na 25 jaar op de planken
Volledig scherm
Johan Van Hoorde stopt met toneel spelen, na 25 jaar op de planken © VDS

Johan Van Hoorde speelt zijn allerlaatste stuk: “Daarna ga enkel nog regisseren”

Gent25  jaar lang was Johan Van Hoorde niet weg te slaan van de Gentse podia. Hij speelde theater waar hij kon, en richtte eind 2001 zelfs een eigen gezelschap op: Theaterplatform vzw. Hij speelde in wel 60 stukken mee, maar nu heeft hij het gehad. “Alles wat ik van anderen heb geleerd, wil ik nu doorgeven aan de jongere generatie.”

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Turkse ondernemersfamilie uit Gent zamelt geld in na verwoestende aardbevingen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”
  Gent

  Turkse onderne­mers­fa­mi­lie uit Gent zamelt geld in na verwoesten­de aardbevin­gen in thuisland: “Hand in hand moeten we elkaar helpen”

  Meer dan 20.000 gewonden en 5.100 doden. Dat is de slachtofferbalans na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook in Gent, waar heel wat Turken wonen, is het verdriet groot. Maar stil zitten doen ze niet. Enkele uren na het vreselijke nieuws stonden er al vrachtwagens vol hulpgoederen klaar. De Turkse ondernemersfamilie Kahya zamelt intussen ook geld in. “Dat deden we twee jaar geleden ook, toen er in Izmir een aardbeving plaatsvond. We haalden toen 25.000 euro op. Dat bedrag moeten we overstijgen.”