Vroedvrouw Jeroen in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Vroedvrouw Jeroen in actie. © Geboortefotograaf Caromama

Jeroen is al 11 jaar de enige mannelijke vroedvrouw in Maria Middelares: “Veel ouders vragen specifiek naar mij voor de volgende geboorte”

GentAl 11 jaar is Jeroen De Troyer (34) de enige mannelijke vroedvrouw in het Maria Middelares ziekenhuis. Je leest het goed: vroedvrouw, niet vroedman. “Ik draag de titel met trots”, klinkt het. Al schrikken aanstaande ouders soms nog als een mannelijke vroedvrouw de kamer binnenkomt, maar met Jeroen zien ze snel de voordelen. De collega’s spreken grappend van hun “haan in het kiekenkot”.

 1. En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveranciers nu moeten leveren?”
  PREMIUM
  Gent

  En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveran­ciers nu moeten leveren?”

  Apotheek Callebaut is een naam als een klok in de buurt van het Zuidpark, maar zaakvoerder Katleen Callebaut (48) zit met de handen in het haar. De geplande aanleg van een plantenvak voor haar deur draaide uit op een conflict met de Stad Gent. “Mijn zoon studeert farmaceutische wetenschappen”, zegt Callebaut. “Graag zag ik hem de zaak overnemen, maar zal dat nog lukken?”
 2. Nieuwe pop-up in Nederkouter met plasticvrije shampoos, douchegels en scheerschuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”
  Gent

  Nieuwe pop-up in Nederkou­ter met plastic­vrije shampoos, douchegels en scheer­schuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”

  In de Nederkouter is pas een nieuwe pop-up geopend: Wondr. Een maand lang kan je hier shampoo voor je haar, lichaam en gezicht inslaan, allemaal in de vorm van een bar. Dat betekent minder plastic in de badkamer. Tegelijk zijn de producten van Wondr ook goed voor je lichaam doordat ze geen sulfaten, parabenen of siliconen bevatten.