ESA-stronaut Thomas Pesquet tijdens een ruimtewandeling aan het ISS in 2021.
Volledig scherm
ESA-stronaut Thomas Pesquet tijdens een ruimtewandeling aan het ISS in 2021. © AFP

Je wildste ruimtefantasieën in een kortfilm: ESA zoekt samen met Film Fest Gent een topscenario

GENTEen romance op Mars, een invasie van ruimtewezens of een missie naar het einde van het heelal waar van alles misloopt? Als jij met hét leukste ruimtescenario in je hoofd zit, dan is de Europese Ruimteorganisatie ESA op zoek naar jou. Samen met Film Fest Gent willen ze drie kortfilms over de ruimte maken. 

  1. Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvistekening tot schildpaddenrecept, alles schreef hij op”
    Gent

    Hoe een Gentse priester in 1721 van Gent naar Indië reisde. “Van walvisteke­ning tot schildpad­den­re­cept, alles schreef hij op”

    Een 300 jaar oud dagboek is de aanleiding en de rode draad door een nieuwe tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij. Niet zomaar een tentoonstelling, het verhaal van de Gentse priester Michaël de Febure, die nooit was weggeweest onder de Gentse torens maar op zijn 58ste werd meegestuurd op een anderhalf jaar durende reis per boot naar India. De Febure’s verhaal wordt levendig uitgebeeld in de abdij, waar de refter zelfs is omgebouwd tot een heus schip.