Burgemeester Mathias De Clercq.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Mathias De Clercq. © PN

“Ja, het doet pijn. Maar we krijgen toch een fantastische zomer. Daar geloof ik in.” Burgemeester Mathias De Clercq hoopvol ondanks afgelaste Gentse Feesten

GentGeen Gentse Feesten. Voor het tweede jaar op rij. Het was de moeilijkste beslissing die het stadsbestuur deze maand moest nemen, het was de rottigste boodschap die burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) dit jaar moest verkondigen. “Het doet écht pijn. Ik keek er zo naar uit om weer mensen tegen mijne gilet te trekken.” Maar hij is er toch van overtuigd dat we een topzomer krijgen. “Eigenlijk keren we dit jaar terug naar het ontstaan van de Feesten, toen nog in alle wijken en deelgemeenten apart werd gevierd.”

 1. Begeleidster Marleen (46) in coma na corona-uitbraak in kinderopvang Ter Leie: “Waarom zijn zij nog niet ingeënt?”
  PREMIUM
  Gent

  Begeleid­ster Marleen (46) in coma na corona-uit­braak in kinderop­vang Ter Leie: “Waarom zijn zij nog niet ingeënt?”

  Het is sinds vorige week alle hens aan dek in kinderdagverblijf Ter Leie, waar meerdere kinderverzorgers een positieve test aflegden na een corona-uitbraak. Eén van hen is Marleen Van Renterghem (46), die intussen in coma is gebracht. “De begeleiders worden volledig over het hoofd gezien tijdens de vaccinaties”, klinkt het verbolgen. “Het zat eraan te komen.”
 2. Brandweerman Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantaine toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”
  Gent

  Brandweer­man Ousmane Diop (40) kon ondanks maandlange quarantai­ne toch examen van sergeant afleggen: “Eén voor één raakte mijn gezin besmet, behalve ik”

  Corona zorgt al meer dan een jaar voor heel wat miserie. Maar het haalt soms ook het mooiste in de mensen naar boven. Dat ondervond ook vrijwillige brandweerman Ousmane Diop (40), die begin dit jaar een maand lang in quarantaine moest op het moment dat hij zijn examen tot sergeant ging afleggen. Bijna vielen die plannen in het water. “Gelukkig kwamen ze bij de brandweeropleiding met een oplossing”, vertelt Ousmane gelukkig.
 1. 's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?
  Play

  's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?

 2. Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine
  Play

  Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine