'Snoeiwerken' volgens Infrabel, ongeoorloofde kaalkap volgens de buurt.
Volledig scherm
'Snoeiwerken' volgens Infrabel, ongeoorloofde kaalkap volgens de buurt. © RV

Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-Denijs-Westrem: “Op verouderd plan stond natuurgebied niet ingekleurd”

Sint-Denijs-WestremDe kaalkap van de spoorwegberm achter de Sint-Denijslaan in Sint-Denijs-Westrem was dan toch niet zo geoorloofd als Infrabel liet uitschijnen. Dat geeft minister Gilkinet toe, na een vraag van kamerlid Joris Vandenbroucke. “Voor één zone was wel degelijk een kapvergunning nodig, en ik zal zulke uitschuivers in de toekomst niet meer pikken.”

 1. Na een maand nog geen enkele boete uitgeschreven: wordt verbod op vrachtwagens rond schoolpoorten goed nageleefd?
  Gent

  Na een maand nog geen enkele boete uitgeschre­ven: wordt verbod op vrachtwa­gens rond schoolpoor­ten goed nageleefd?

  In Gent loopt sinds een goede maand een proefproject in schoolomgevingen. Bij het begin en einde van de schooldag zijn voertuigen boven de 3,5 ton niet langer welkom in de omgeving van de Savaanstraat en de Bagattenstraat. Een idee dat kritiek kreeg van de bouwsector, al blijkt uit cijfers dat de gevolgen van de maatregel best meevallen. Navraag bij de Gentse politie leert dat er intussentijd nog geen enkele boete is uitgeschreven.
 2. Onderzoeksrechter moet zich terugtrekken uit Optima-zaak na verzoek van topman Jeroen Piqueur
  Gent

  Onderzoeks­rech­ter moet zich terugtrek­ken uit Optima-zaak na verzoek van topman Jeroen Piqueur

  Annemie Serlippens, de onderzoeksrechter die al vijf jaar het onderzoek leidt naar de ondergang van de failliete Optima Bank, moet zich terugtrekken uit de zaak. Dat heeft het Gentse hof van beroep donderdag beslist. Hans Rieder, advocaat van Jeroen Piqueur, had een verzoekschrift tot wraking ingediend, omdat er volgens hem partijdig onderzoek werd gevoerd door Serlippens. Donderdagochtend heeft het hof de vordering gegrond verklaard. Het dossier loopt zo vertraging op.
 1. Cafébaas Marco is er helemaal klaar mee; hij opent dinsdag terras
  Play

  Cafébaas Marco is er helemaal klaar mee; hij opent dinsdag terras

 2. Open Podium (3): Zanger Bekir Kolic
  Play

  Open Podium (3): Zanger Bekir Kolic