De Spaanse Valtònyc, geboren als Josep Arenas Beltrán, is al vier jaar niet meer in zijn thuisland geweest. Anders belandt hij er meteen achter tralies.
Volledig scherm
De Spaanse Valtònyc, geboren als Josep Arenas Beltrán, is al vier jaar niet meer in zijn thuisland geweest. Anders belandt hij er meteen achter tralies. © Cedric Matthys

In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”

GentDe kans dat de Spaanse rapper Valtònyc nog achter tralies belandt, is onbestaande. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag opnieuw om de 28-jarige jongeman niet uit te leveren. Valtònyc vluchtte vier jaar geleden van Mallorca naar Gent. In zijn thuisland werd hij veroordeeld tot 3,5 jaar cel nadat hij in zijn teksten de Spaanse vorst had beledigd. 

  1. Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsite nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”
    Gent

    Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsi­te nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”

    De buurt en de cultuursector waren al op de hoogte, maar nu heeft ook Revive officieel bevestigd dat ze zich terugtrekken als tijdelijke invuller van de Arsenaalsite. De eigenaars van de site – drie West-Vlaamse spelers – nemen de verantwoordelijkheid over. Zij willen zo snel mogelijk van start, maar wanneer dat precies is, zal pas na de zomer geweten zijn.