De gentse horeca bereidt zich voor op de opening van de terrassen
Volledig scherm
PREMIUM
De gentse horeca bereidt zich voor op de opening van de terrassen © Wannes Nimmegeers

In Gent opent zaterdag 75% van de horecazaken, en dat is veel meer dan in de rest van Vlaanderen: “Alles gedaan om mensen te motiveren”

GentAls het weer meezit, dan wordt Gent zaterdag meteen weer de meest levendige stad van Vlaanderen. In onze stad opent maar liefst 75% van de horecazaken, ook al is dat met enkel een terras. In de rest van Vlaanderen is dat gemiddeld 50%. “We hebben uitgelegd dat het volk het echt nodig heeft om terug op café of op restaurant te gaan.”

 1. Huisbaas verantwoordelijk voor dodelijke CO-intoxicatie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleurig uit”
  PREMIUM
  Gent

  Huisbaas verantwoor­de­lijk voor dodelijke CO-intoxica­tie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleu­rig uit”

  De 26-jarige Kimberly Saldiën kwam begin 2019 om het leven na een CO-intoxicatie. Ze woonde in een slecht onderhouden huurhuis in de Tolhuislaan. Na twee jaar oordeelde de rechter dat haar toenmalige huurbaas verantwoordelijk is voor haar dood. Dirk Vos (haar docent) en Els Van Oost (haar collega) stelden zich burgerlijke partij en gaven Kimberly een gezicht. “Men kan geen recht verschaffen aan doden, maar Kimberly was vertegenwoordigd in het proces”, klinkt het bij een emotionele Dirk.
 2. In het hoger onderwijs blijft het nieuwe normaal een beetje digitaal: “Per vak zoeken naar de beste lesvorm”
  PREMIUM
  GENT

  In het hoger onderwijs blijft het nieuwe normaal een beetje digitaal: “Per vak zoeken naar de beste lesvorm”

  Vanaf 1 september opnieuw volle klaslokalen, aula’s en refters? Zo’n vaart zal het niet lopen. Op de Gentse Arteveldehogeschool wordt vanaf komend academiejaar de kaart van ‘blended learning’ getrokken. Deels digitaal en dus niet de hele tijd op de schoolbanken. Ook bij de andere hogescholen klinkt een vergelijkbaar verhaal. Is het klassieke hoorcollege dan voorgoed verdwenen?
 3. Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”
  Gent / Antwerpen

  Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”

  Het concept Bookz&Booze uit de Gentse Hoogpoort slaat duidelijk aan. Drie jaar na de opening start er in augustus ook een vestiging op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Aan het roer zal Jan Chalmet staan, al zijn hele leven lang bevriend met Ief Stuyvaert, bedenker van het concept. “Het concept staat of valt met wie er in de winkel staat", zegt Ief. “Bij Bookz&Booze koop je vooral verhalen.”