Groot volksfeest bij de Marokkaanse supporters in de Brugse Poort in Gent na de gewonnen match tegen de Rode Duivels. In Gent werd gefeest zonder rellen en vernielingen.
Volledig scherm
Groot volksfeest bij de Marokkaanse supporters in de Brugse Poort in Gent na de gewonnen match tegen de Rode Duivels. In Gent werd gefeest zonder rellen en vernielingen. © Wannes Nimmegeers

IN BEELD. Toeterende auto’s en feestende mensen in Brugse Poort na winst van Marokko tegen België

GentNa een - laat ons eerlijk zijn - verdiende winst van Marokko tegen België op het WK voetbal in Qatar zijn in de Brugse Poort ware vreugdetaferelen te zien. De Marokkaanse gemeenschap in Gent mag dan niet zo groot zijn, veel lawaai maken kunnen ze wel.

  1. Gentse Feesten moeten vernieuwen en jonger publiek aanspreken: meer geld voor organisatoren die daarin meegaan
    PREMIUM
    Gent

    Gentse Feesten moeten vernieuwen en jonger publiek aanspreken: meer geld voor organisato­ren die daarin meegaan

    Nog 168 dagen tot de Gentse Feesten 2023. Gentse Feesten met meer namiddagprogrammatie en meer voor en door jongeren. Om de pleinorganisatoren zover te krijgen, pakt Feestenschepen Bram Van Braeckevelt (Groen) uit met een nieuw subsidiereglement. Positief is dat ze nu al weten dat ze over 85% van hun budget van vorig jaar kunnen beschikken. Om die overige 15% subsidies binnen te rijven, moeten de organisatoren aan de slag.