Uit de ruwe staalplaten bouwen de lassers van staalconstructiebedrijf Aelterman een volledige brug.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit de ruwe staalplaten bouwen de lassers van staalconstructiebedrijf Aelterman een volledige brug. © Wannes Nimmegeers

IN BEELD. Hier in de Gentse haven wordt de nieuwe Matadibrug gebouwd, die eind dit jaar Oude Dokken moet verbinden

GentEind dit jaar moet aan de Oude Dokken in Gent een nieuwe fiets- en voetgangersbrug openen van maar liefst 112 meter lang. En hoewel pas sinds begin deze week bouwvakkers te zien zijn rond dokken wordt er in de Gentse haven al maanden aan Matadibrug gewerkt. Een kijkje achter de schermen bij staalconstructiebedrijf Aelterman.

 1. Vrijspraak of 30 maanden cel? Student (22) voor de rechter wegens verkrachting: “Heb haar achteraf nog gevraagd of alles oké is”
  PREMIUM

  Vrijspraak of 30 maanden cel? Student (22) voor de rechter wegens verkrach­ting: “Heb haar achteraf nog gevraagd of alles oké is”

  “Ik sta met de herinnering aan die dag op, en ik ga ermee slapen.” De emotionele getuigenis van een studente beroerde maandag de volledige rechtszaal. Ze sprak over hoe ze anderhalf jaar geleden verkracht werd door een student uit Limburg. Maar die beweert dan weer dat alles met toestemming gebeurde. “Ze heeft zelfs zelf het condoom bij mij proberen aandoen.” Hij riskeert een celstraf van 30 maanden, maar gaat voluit voor de vrijspraak.
  Gent
 2. Fotograaf Carmen De Vos toont zwangere vrouwen in nieuwe fotostudio: “De wilde, gedurfde kant, niet de romantische Instagram-kiekjes”

  Fotograaf Carmen De Vos toont zwangere vrouwen in nieuwe fotostudio: “De wilde, gedurfde kant, niet de romanti­sche Instagram-kiek­jes”

  Gerenommeerd Gents fotograaf Carmen De Vos opent dit weekend haar nieuwe fotostudio in het hartje van de Koekenstad. De opening gaat gepaard met de lancering van haar nieuw fotoboek ‘Belly Riot’. Een verzameling portretten van vrouwen die hun zwangerschap omarmen. “De zwangerschap is zowel onze kracht als onze zwakte, dat heb ik ook zelf ondervonden.”
  Gent