Vlnr.: Eline Baert, Wouter Verstraete en Nanook Cools hebben allen een atelier in de blokken van Nieuw Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Eline Baert, Wouter Verstraete en Nanook Cools hebben allen een atelier in de blokken van Nieuw Gent. © Wannes Nimmegeers

In afwachting van de sloop bouwen kunstenaars ateliers in woontorens Nieuw Gent: “En waar het kan helpen we de buren”

GentDe sociale woonblokken Jupiter en Mercurius in Nieuw Gent zijn sinds kort enkele opvallende bewoners rijker. De gebouwen gaan in de loop van volgend jaar tegen de grond, maar tot die tijd hebben enkele kunstenaars er hun atelier. “We zorgen voor sociale controle en maken dat het proper blijft”, zegt modestudente Nanook Cools.

  1. Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”
    Gent

    Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheep­te: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”

    Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, en 18 maanden, volledig met uitstel, wegens heling van heel wat wagens. Het tweetal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf gaven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren, maar dat verhaaltje ging niet op.