De winkel van Ikea in Gent.
Volledig scherm
De winkel van Ikea in Gent. © Wannes Nimmegeers

Ikea wijst klant de deur omdat hij samen met vrouw winkelt: “Controle op navolging regels verschilt erg per regio”

Ikea wijst op de lokale verschillen bij de controle op het navolgen van de coronamaatregelen bij het winkelen. Gezien shoppen met twee niet toegelaten is, werd Hendrik Wallijn uit Oostende woensdag bij Ikea Gent vriendelijk maar kordaat de deur gewezen. “Bij een andere Ikea-winkel zou dit mogelijk alleen bij een waarschuwing gebleven zijn”, geeft Ikea toe. “De controle op de regels verschilt nogal per regio, en wij volgen de richtlijnen van de lokale overheid en politie.”

 1. Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van vrijwilliger Eugénie Verspeeten (65): “Hier wonen ook heel wat mensen die wel hard gewerkt hebben”
  PREMIUM

  Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van vrijwilli­ger Eugénie Verspeeten (65): “Hier wonen ook heel wat mensen die wel hard gewerkt hebben”

  Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een week lang stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, maar daar gaan veel bewoners niet mee akkoord. Onze reporter laat daarom vijf verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: vrijwilliger Eugénie Verspeeten (65).
 2. Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”
  PREMIUM

  Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”

  Carla Ronkes is de oudste vrijwilliger van de Werkgroep Vluchtelingen in Gent. Ze zegt al sinds haar zeventigste dat ze ermee zal stoppen, maar twaalf jaar later helpt ze daklozen, vluchtelingen en mensen zonder papieren nog steeds uit de nood. Ze kan hen moeilijk loslaten omdat ze zelf weet hoe het is om op de vlucht te zijn. “Velen denken dat mensen zonder papieren niet deugen, maar er zitten parels van mensen tussen.”