Verpleegkundige Laura De Schaepmeester in het UZ Gent
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Laura De Schaepmeester in het UZ Gent © Wannes Nimmegeers

“Ik begrijp die jongeren heel goed, maar op intensieve zorg zijn we het ook beu”: verpleegkundige Laura (24) over de drukte in het UZ

“Die derde golf, het maakt ons vooral moe.” Verpleegkundige Laura De Schaepmeester werkt al 2,5 jaar op de afdeling intensieve zorg in het UZ Gent, maar ze is ook studente. “Ik heb al een jaar geen gezonde balans tussen privé en werk meer. Ook verpleegkundigen zitten er al wel eens door.”

 1. Emiel en Yvonne zijn langst getrouwde koppel van Vlaanderen: “Na al die tijd... Is hij nog altijd mijn grootste schat”
  PREMIUM
  Gent

  Emiel en Yvonne zijn langst getrouwde koppel van Vlaanderen: “Na al die tijd... Is hij nog altijd mijn grootste schat”

  Hij wordt eind november 100, zij wordt in mei 96. En vandaag vierden Emiel Vanden Broecke en Yvonne Deghouy hun 78ste huwelijksverjaardag, in rusthuis Zonnebloem in Zwijnaarde. Ze zijn daarmee het langst gehuwde koppel in Vlaanderen, vandaag. Een groot feest zit er jammer genoeg niet in. “Slechts twee van onze zes zonen mogen om beurten eens op bezoek komen.”
 2. Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastronomisch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”
  PREMIUM
  Gent

  Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastrono­misch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”

  Het heeft lang genoeg geduurd maar op 8 mei gaat de horeca weer open, of toch gedeeltelijk. Enkel de terrassen mogen weer open. Een begin als je een grote buitenruimte hebt maar wat met cafés en restaurants die geen of amper een terras hebben? We vroegen het aan 4 van hen, hoe staan zij tegenover de beslissing van het Overlegcomité?
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark