Volledig scherm
Barbara Sarafian en Yves De Moor tijdens de Ensors in 2015. © BELGA

Huwelijk Barbara Sarafian en Yves De Moor krijgt staartje voor de correctionele rechtbank

De Gentse ondernemer Yves De Moor, uitbater van de koffiezaak Moor & Moor, zal zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de sabotage van computergegevens en voor externe hacking ten nadele van zijn ex-vrouw, Barbara Sarafian. Hij zou onder andere geweigerd hebben om de accountgegevens van Sarafians sociale media over te maken aan de actrice na de breuk.

Barbara Sarafian werd in 2015 op de uitreiking van de Ensors op spectaculaire wijze ten huwelijk gevraagd door haar toenmalige vriend. Wat begon als een sprookje, mondde na 15 maanden uit in een vechtscheiding met een bittere nasmaak. Zo diende Sarafian verschillende klachten in tegen De Moor. Voor het leeuwendeel daarvan, onder andere belaging, eerroof, opzettelijke slagen en bedreigingen, werd de horeca-ondernemer gisteren buiten vervolging gesteld.

Beheer van sociale media

Toch krijgt de zware nasleep van hun scheiding nog een staartje voor de correctionele rechtbank. Zo zou De Moor, die de sociale media van Sarafian beheerde, de inloggegevens van haar account niet meteen hebben overgemaakt. Hij zou haar ook verwijderd hebben als beheerder van haar eigen fanpagina. Wanneer de zaak voorkomt, is voorlopig onduidelijk. Voor de feiten van hacking riskeert de ondernemer straffen tot drie jaar cel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”