Onder meer in de wijk Nieuw Gent heeft Volkshaard verschillende sociale woningen (niet in beeld).
Volledig scherm
Onder meer in de wijk Nieuw Gent heeft Volkshaard verschillende sociale woningen (niet in beeld). © Wannes Nimmegeers

Huurachterstand bij Volkshaard neemt af: 210.000 euro niet betaald

GentSociale woningmaatschappij Volkshaard kampt met een huurachterstand van om en bij de 210.000 euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie die vooral in Gent actief is. 

 1. 1.000 laptops gedoneerd, gerenoveerd en uitgedeeld: "Wie in lockdown geen computer had, kreeg het erg moeilijk”
  PREMIUM
  GENT

  1.000 laptops gedoneerd, gereno­veerd en uitgedeeld: "Wie in lockdown geen computer had, kreeg het erg moeilijk”

  Digitale lessen, Zoomvergadering, thuiswerk: in lockdown had je een computer, tablet of smartphone nodig. Niet iedereen kan dat betalen, maar de Gentenaren kwamen massaal over de brug. Schepen voor Gelijke Kansen Astrid De Bruycker (Vooruit) kreeg de 1.000ste gedoneerd en gerepareerde laptop overhandigd. “En ja, alle laptops worden eerst volledig leeggehaald.”
 2. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
  PREMIUM
  GENT

  Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

  Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”