De ouders van Marie De Jonckheere, studente Biomedische Laboratoriumtechnieken, helpen haar met het uitladen van al haar spullen.
Volledig scherm
De ouders van Marie De Jonckheere, studente Biomedische Laboratoriumtechnieken, helpen haar met het uitladen van al haar spullen. © Florian Van Eenoo Photo News

Hoogste kot van Vlaanderen verwelkomt studenten: “In volle coronaperiode volgden we een tour online, we waren meteen verkocht”

In Gent is zondag de hoogste studententoren van Vlaanderen in gebruik genomen. Ontwikkelaar Upgrade Estate werkte het project op een boogscheut van het UZ in amper 21 maanden tijd af. “Sommige aannemers noemen het gebouw al lachend de Shangai-toren omdat het zo snel ging”, zegt zaakvoerder Koenraad Belsack.

 1. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.
 1. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'

 2. Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven
  Play

  Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven