De betogers vrezen privatisering van sociale woningen.
Volledig scherm
De betogers vrezen privatisering van sociale woningen. © PJDG

Honderdtal betogers dagen op aan kantoor Volkshaard: “Stop de privatisering van sociale woningen”

GentEen honderdtal activisten is maandagavond de straat op getrokken tegen de plannen van Volkshaard. De sociale huisvestingsmaatschappij trekt weg uit Gent en de actievoerders zijn bezorgd over de toekomst van 3.300 sociale woningen in de stad.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 1. Inge Mertens laat bekende zaak over: Mertens Mercerie wordt Toverstof, Mertens naaimachines blijft
  Gent / Melle

  Inge Mertens laat bekende zaak over: Mertens Mercerie wordt Toverstof, Mertens naaimachi­nes blijft

  Inge Mertens van Mertens Mercerie laat haar bekende zaak over. Nergens anders dan bij haar vind je àlles van naaigerief, van knopen tot kanten lintjes, van elastiekjes tot breinaalden. Het assortiment blijft, maar de winkel gaat Toverstof heten. “Mijn ouders zijn met deze zaak gestart in 1972, zij zijn blij dat ze blijft bestaan.” Inge’s broer Dirk heeft Mertens Service Center en handelt in naaimachines, die zaak blijft gewoon wat ze is.
 2. Brandweer krijgt tijdelijk ‘privérijstrook’ op Nieuwevaart: “We verliezen hier tot wel 30 seconden per interventie”
  Gent

  Brandweer krijgt tijdelijk ‘privérij­strook’ op Nieuwe­vaart: “We verliezen hier tot wel 30 seconden per interven­tie”

  Op de Nieuwevaart is er twee weken lang een derde rijstrook voorzien, enkel en alleen voor de brandweer. Een tijdelijke maatregel omdat er, door de werken op de Opgeëistenlaan, meer verkeer langs de uitrit van de brandweerkazerne wordt gestuurd. Bij Brandweerzone Centrum hopen ze dat dit uiteindelijk een permanente oplossing wordt. “Het biedt enkel voordelen”, zegt brandweerluitenant Chris De Pauw.