Hogeschool Odisee zamelt tampons en maandverbanden in.
Volledig scherm
Hogeschool Odisee zamelt tampons en maandverbanden in. © Odisee Hogeschool

Hogeschool Odisee zamelt tampons en maandverbanden in om aan te bieden aan kwetsbare studenten

GentOp elke campus van Odisee zal in de week van 18 oktober een inzamelactie lopen. Eender wie – studenten, personeel, externen – zullen tampons en maandverbanden kunnen binnenbrengen. Die zullen vervolgens discreet worden aangeboden aan kwetsbare studenten die moeite hebben om ze zelf te betalen.

  1. Protestactie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”
    Gent

    Protestac­tie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”

    Maria Natividad Jauregui Espina (64), door haar vrienden steevast aangesproken bij haar Baskische naam ‘Jaione’, werd in 2020 overgeleverd aan Spanje omdat ze verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag. Sindsdien zit ze er in voorhechtenis. Intussen werd ze door het Spaanse gerecht in verdenking gesteld van een tweede aanslag. Een Gentse actiegroep stak haar een hart onder de riemen, maar uitte ook kritiek op de situatie aan de Spaanse ambassade.