Voorlezen aan de kleuters - HOGENT-studente Vicky
Volledig scherm
Voorlezen aan de kleuters - HOGENT-studente Vicky © Sofie Van Waeyenberghe

HOGENT maakt verteldozen van de grootsten voor de kleinsten: "Vijf minuten lezen scheelt tot 250.000 woorden per jaar”

GENTEen prachtig boek, een knus moment en een paar spulletjes om te intrigeren, meer heb je volgens de studenten kleuter- en lager onderwijs van de HOGENT niet nodig om je leerlingen aan het lezen te krijgen. Zij creëerden als examenwerk een vertelkist waarmee ze vooral het leesplezier willen aanzwengelen. Vier Gentse GO!-scholen dienden als proefkonijn. 

 1. REEKS: wonen op het water. “Het werk op de boot stopt nooit, maar ik zou voor geen geld in de wereld meer willen ruilen”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS: wonen op het water. “Het werk op de boot stopt nooit, maar ik zou voor geen geld in de wereld meer willen ruilen”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Marika Dierickx (48), trotse eigenaar van een strakke, ecologische boot aan de Oude Dokken.
 2. Personeel van restaurant The Church afgelopen weekend bestolen tijdens dienst: “Dief ging aan de haal met auto- en huissleutels”
  Gent

  Personeel van restaurant The Church afgelopen weekend bestolen tijdens dienst: “Dief ging aan de haal met auto- en huissleu­tels”

  Een flinke domper voor vijf medewerkers van restaurant The Church aan de Oude Houtlei in Gent. Afgelopen zaterdag werden zij bestolen tijdens hun dienst. De dief, die op camerabeelden te zien is, ging uiteindelijk aan de haal met enkele portefeuilles, autosleutels en zelfs een huissleutel. Uitbater Mathias De Coster reageert verbolgen. “Met het personeel gaat het niet goed. Dit heeft een diepe indruk nagelaten.”